Forum PixelStudio
Do kiedy? - Wersja do druku

+- Forum PixelStudio (http://www.forum.pixelstudio.com.pl)
+-- Dział: Księgowość (/forum-1.html)
+--- Dział: Podatek PIT (/forum-3.html)
+--- Wątek: Do kiedy? (/thread-17.html)

Do kiedy? - Kryzysowa - 02-01-2013 09:38 PM

Mam pytanie. :-) Jaka jest ostateczna data zlozenia zeznania podatkowego za rok 2012? Czy wysylajac poczta liczy sie termin otrzymania pitu przez urzad skarbowy czy tylko data stepla pocztowego? Będę wdzieczna za odpowiedź. Uśmiech

RE: Do kiedy? - Hawajka - 02-10-2013 12:26 PM

Na pewno liczy się data stempla pocztowegoUśmiech A termin rozliczeń...wydaje mi się,że tak jak w zeszłym roku, jest czas do 30kwietnia.

RE: Do kiedy? - Nożyczka - 02-26-2013 07:26 PM

Nawet ustawa o podatku PIT mówi, że ostatnim dniem na rozliczanie jest ostatni dzień kwietnia! Liczy się data stempla ale warto sprawdzic, bo często w te ostatnie dni Urzędy Skarbowe przedłużają swoje godziny pracy, żeby ułatwic tym co na ostatnią chwilę rozliczenie zostawili.

RE: Do kiedy? - kfkexpert - 10-22-2013 10:14 PM

(02-01-2013 09:38 PM)Kryzysowa napisał(a):  Mam pytanie. :-) Jaka jest ostateczna data zlozenia zeznania podatkowego za rok 2012? Czy wysylajac poczta liczy sie termin otrzymania pitu przez urzad skarbowy czy tylko data stepla pocztowego? Będę wdzieczna za odpowiedź. Uśmiech

Koledzy mają rację
warto jeszcze nadmienić jak już jesteśmy przy podatkach, że Od 1 stycznia 2014 r. zmieni się wiele kluczowych zasad rozliczania VAT. Zmiany obejmą m.in. moment powstania obowiązku podatkowego. Szczególnie jeżeli chodzi o podatki budowlane.