![]() |
przyznawanie urlopow - Wersja do druku +- Forum PixelStudio (http://www.forum.pixelstudio.com.pl) +-- Dział: Kadry (/forum-10.html) +--- Dział: Urlopy (/forum-14.html) +--- Wątek: przyznawanie urlopow (/thread-9.html) |
przyznawanie urlopow - Poducha - 01-28-2013 09:37 PM ile jest regulaminowych dni urlopu dla pracownikow firmy? czy prezes moze "od siebie" czasem dac jakis urlop bez zaznaczania czy to moze miec jakies skutki? RE: przyznawanie urlopow - Hawajka - 02-10-2013 01:21 PM Wydaje mi sie,że od tak sobie nie może rozrzucać dni wolnych.Wiem że jest tak,że jeśli ktoś nie wykorzystał przysługujących mu dni to jest wysyłany na "przymusowy" urlop.Dobrze,że przynajmniej tego pilnują. RE: przyznawanie urlopow - Nożyczka - 02-26-2013 06:47 PM Nie do końca tak jest... Urlop jest prawem pracownika i nikt nie może pracownika zmusic do urlopu! A Prezes czy szef zawsze może zniszczyc w nagrodę wniosek urlopowy, wiem, w mojej firmie czasem tak się w nagrodę nam zdarza, że wnioski urlopowe na jakieś pojedyncze wolne dni są niszczone a pracownikowi każe się podpisac listę za dzień kiedy nie był w pracy |