Reklama:

Odpowiedz 
Granulowane nawozy mineralne zamiast sztucznych - czy warto?
Anep Offline
Użytkownik

Liczba postów: 101
Reputacja: 0
Granulowane nawozy mineralne zamiast sztucznych - czy warto?
W artykule PEDMO https://pedmo.eu/granulowane-nawozy-mine...rodowiska/ przeczytałem, że granulowane nawozy mineralne mogą być alternatywą dla sztucznych nawozów. Czy ktoś z forumowiczów przeszedł już na taki model nawożenia? Ciekawi mnie zwłaszcza, czy rzeczywiście można zmniejszyć dawki nawozu i nie stracić na plonach.

Wyborne pożyczki w Katowicach. Wejdź na stronę internetową.
05-22-2025 08:48 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Kusment Offline
Użytkownik

Liczba postów: 78
RE: Granulowane nawozy mineralne zamiast sztucznych - czy warto?
Warto. Przeszedłem na granulaty dwa sezony temu, bo miałem już dość pogarszającej się jakości gleby. Efekt? Mniej zachwaszczenia, lepsze wschody, no i plon nie spadł, mimo że dawkowanie zmniejszyłem. Nawóz lepiej się przyswaja i mniej go potrzeba.

Polecane chwilówki w Wrocławiu {. Przejdź na witrynę www.
05-22-2025 08:48 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Tescu Offline
Użytkownik

Liczba postów: 91
RE: Granulowane nawozy mineralne zamiast sztucznych - czy warto?
Potwierdzam – używam mączki bazaltowej w formie granulatu, certyfikowanej do eko. Plon stabilny, rośliny zdrowe. No i fajnie, że nie wypłukuje się przy pierwszym deszczu jak niektóre sztuczne nawozy.

Najlepsze pożyczki w Katowicach. Przejdź na witrynę internetową.
05-22-2025 08:49 PM
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Polecamy: