Reklama:

Odpowiedz 
Notariusz czy adwokat
Tescu Offline
Użytkownik

Liczba postów: 94
Reputacja: 0
Notariusz czy adwokat
Chciałbym sporządzić testament. Do kogo mam się udać: adwokata czy notariusza? A może to bez znaczenia?

Najlepsze pożyczki w Katowicach. Przejdź na witrynę internetową.
04-05-2017 08:31 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Anep Offline
Użytkownik

Liczba postów: 101
RE: Notariusz czy adwokat
Jeżeli zadzwonisz do adwokata w sprawie sporządzenia testamentu czy poświadczenia dziedziczenia, to z pewnością odeśle Cię on do notariusza. Notariusz zajmuje się bowiem sporządzaniem aktów notarialnych, do których należą wspomniane testamenty. Warto nadmienić, że przed podpisaniem jakiegoś aktu notarialnego warto skonsultować się z adwokatem, który wyjaśni konsekwencje podpisania owego testamentu/aktu notarialnego, ewentualnie doradzi jakieś korzystniejsze rozwiązanie. Czyli najpierw kancelaria adwokacka, a później kancelaria notarialna Katowice – nigdy na odwrót.

Wyborne pożyczki w Katowicach. Wejdź na stronę internetową.
04-05-2017 08:51 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Tescu Offline
Użytkownik

Czy wobec powyższego mógłbyś mi polecić jakiegoś dobrego adwokata, który by doradził w sprawie podpisania pewnej umowy?

04-20-2017 07:13 PM
Anep Offline
Użytkownik

Liczba postów: 101
To zależy z jakiego rejonu szukasz kancelarii adwokackiej, bo mniemam, że to pewnie istotna kwestia. Jeżeli poszukujesz kogoś ze Śląska, to powinieneś zainteresować się kancelarią adwokacką Jacek Węgrzynowski. Wszystko na ich temat odnajdziesz na witrynie internetowej http://www.wegrzynowski.pl. Jeżeli nie chodzi o Śląsk, to napisz jakiej konkretnie kancelarii poszukujesz.

Wyborne pożyczki w Katowicach. Wejdź na stronę internetową.
04-20-2017 07:27 PM
Tescu Offline
Użytkownik

Fakt, błąd z mojej strony. Nie wiem jakim cudem, ale tak się złożyło, że właśnie mieszkam na Śląsku, więc Twoja propozycja na pewno się przyda. Dzięki!

04-20-2017 07:32 PM
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Polecamy: